.

.


joi, 18 august 2011

Hortensia( Hydrangea hortensis)


Hortensia este o plantă cu flori foarte răspândită în China şi Japonia, dar des întâlnită şi la noi în ţară. Înfloreşte vara şi iubeşte puţină umbră. Soarele prea puternic păleşte şi decolorează florile, care sunt de obicei rozalii sau albăstrui. Florile durează câteva săptămâni, iar dacă nu au contact cu soare prea puternic, până la o lună şi jumătate!
Denumirea ştiinţifică este Hydrangea hortensis.Genul hydrangea cuprinde mai multe specii de plante floricole întâlnite în parcuri şi grădini în locuri semiumbrite. Ele pot fi cultivate şi în sere, în ghivece cu înflorire în perioada de primăvară. Florile sunt originare din China şi Japonia. Numele îi provine din greacă (hydor= apă şi angeion = vas) În multe ţări este considerată o floare tradiţională pentru Paşte şi Ziua Mamei. Franţa este primul producător mondial de hortensia cu cele peste 7 milioane de ghivece produse anual. Cultura Hortensiei:
Înmulţirea prin seminţe a hortensiei se face numai în lucrările de ameliorare. Înmulţirea prin drajoni si marcotaj se utilizează pe scară redusă. În unităţile de producţie hortensia este înmulţită prin butaşi. Butaşii se fac din vârfurile de creştere. Perioada optimă pentru butăşire este februarie-iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu